Friday, October 24, 2014

THE BEST ADVICE?



Procházím své nastahované fotky, kterých je už poněkud mnoho (uznejte, že 3 518 fotek a animací je přece jen...no, hodně) a snažím se načerpat inspiraci. Taky se snažím sednout si k učení a dopsat si sešity (i dva dny bez školy udělá dost-dost málo se při ležení v posteli naučíte a dost dopisujete a dost se nechytáte při hodinách), ale místo toho si velmi silně buduju závislost na Rebecce a Anousce (ta čeština je na skloňování dost pitomá, že?). Jistě je už všichni znáte, a já vlastně taky, ale až poslední dobou jsem se opravdu zamilovala do jejich fotek. A psaní.

Když už je řeč o fotkách, tyhle vyfotila moje milá spolužačka svým naprosto úžasným foťákem, který má ještě lepší pouzdro (držím ho na první fotce a i když nejde moc vidět, věřte, že je strašně roztomilé).
O víkendu jsem byla v Arboretru Bílá Lhota, jestli to tam neznáte a bydlíte poblíž, určitě se jděte kouknout.
Vlastně...jděte kamkoliv. Teda, úplně kamkoliv ne, stačí do přírody. Chytla mě krásná výletová nálada a tak si užívám každou menší procházku se psem i každý větší výlet s pár spřízněnými lidmi, kteří to mají také tak.
Cítíte to? Tu vůni ve vzduchu...to listí poválené na ulicích, ten mráz večerních ulic a blikotavé světlo lamp. A taky ty poetické nálady...už ťukají na mozek. A tohle všechno je ještě víc znásobeno tím, že čtu Havrana.

A ještě malá novinka: peníze z brigády mi přijdou cubydup, tak si konečně koupím ty krásné černé lodičky z H&M a nějakou kvalitní linku/tužku na oči. Přemýšlela jsem o Nars nebo Bobbi Brown, od nich jsou linky pro lidi s citlivou kůží prý nezávadné, ale stejně bych nejvíc uvítala nějakou oční kosmetiku od La Roche-Posay. Jenže...nevyrábějí.
A z toho mimochodem vyplývá jednoduché ponaučení- když máte citlivou pleť, nekupujte si kosmetiku za 40 korun. A radši ani za těch 50.


I'm searching in my "inspo" for some inspo. It sounds easy, but I just can't find something worthy to inspiring (and I should, because my inspiration folder is pretty big-3 518 photos are worth a mention I guess).
I'm trying to convince myself I must learn, because two days without school can be really killing ( it kills you when you don't understand what teacher is saying and it kills you that you have to write all the missed classes), but instead learning I'm getting to be slightly addicted to Rebecca and Anouska. You've knew them since the beginning probably and I have knew them too, but now I like them more and more. They have sense of photography and writing which I really admire.

Talking about photography, my dear classmate and friend took this photos by her amazing camera, which has the most amazing case for it (I'm holding it in the first picture if you look close).
This photos were taken in the amazing gardens of my beloved city. The gardens are quite small and not well-known so I keep them like my little secret, but sometimes I show them to the "right" people, who like things like these. The hidden side of living city, where you can hear the quiet singing of birds...
I always feel something in the air these days. The poetry of fall is here; leaves lying on the ground, the cold evening streets without people and cars, the flickering lamplights. Some poem is getting on my mind, but I think it's just my memories of reading The Raven.

By the way, I have eczema on my face now, so I plan to invest to some good cosmetics for sensitive skin. I've been thinking about Nars or Bobbi Brown liquid eyeliners, reviews say they're good for sensitives, but I'm still desperately dreaming about eyeliners from La Roche-Posay. The problem is...they don't make them.
I have some advice for you, if you are sensitive like me: don't buy cheap cosmetics. And as the saying goes "drink water be hotter" (or something like this); water is the key of beauty for sensitive skin.
The main problem is it's not easy to take it seriously and drink and drink and drink. Because we are not drinkers!



14 comments:

  1. jseš úplnej krasoň! a to místo je taky krasoň, takže mi ho musíš ukázat, ju? :-*

    ReplyDelete
  2. já bych taky chtěla psát takhle úžasně poetický články, jenže já si to ani v hlavě srovnat neumím, natožtak abych to dokázala napsat. a proto jen tiše koukám a takové články čtu. je to skvělý. a fotky jsou nádherný. a ty jsi nádherná! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vendulko, ty kecko, taky píšeš krásné články :). A děkuji ti moc!

      Delete
  3. to sú úplne nádherné fotografie!!!

    Kejmy ♥.

    ReplyDelete
  4. Ta předposlední fotka je rozkošná, ty celá jsi rozkošná. Nemluvě o tom místě, kde jste fotily. Taky mám volno, taky prokrastinuju, taky mě čeká dopisování a přepisování sešitů, které jsem zvědavá kdy dokončím a kdy se do něj vůbec pustím. :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, tak přeju hodně štěstí, já jsem už vyšťavená a ještě mě čeká další učení :D...A díky moc!

      Delete
  5. ♡ lovely posts. would love to see you on hug-you.com ♡

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you <3! You are amazing, I'm sure I'll stop by.

      Delete
  6. Super fotky! Tam kde lezis si perfektna <3Dijoun&Klaudi

    ReplyDelete

Děkuji vám za vaše komentáře!
Thanks for your comments!

Popular Posts