Sunday, March 22, 2015

DERMACOL EYESHADOW BASE

Něco mi v té drogerce říkalo, abych si tento podklad pod oční stíny nekupovala. Jasně, právě jsem četla článek, ve kterém mi bylo řečeno, že pokud se maluju, tak si podklad musím koupit. A víto jak to funguje...

No, funguje to špatně. Při používání jsem pozorovala tyto věci, které jsou podle mého dost zásadní: linky ani stíny nedrží vůbec nějakou zázračnou dobu. Spíš se po 2-3 hodinách rozpijí a rozmažou.
Zadruhé jsem zjistila, že tento výrobek nebude to nejlepší pro lidi s ekzémy a citlivou pletí, protože se mi druhý den po nanesení udělaly pod očima červené pupínky.
Ale ani se nedivím, měla jsem číst složení, že. Propylparaben, Ethylparaben, Methylparaben a ani Phenoxyethanol nejsou nic moc zdravého.

Takže za mě ne.
The Dermacol eyeshadow base.* I've wanted some eyeshadow base for so long. I wasn't 100 % persuaded to buy it, but you know how it works...

It works pretty bad. I'm not the expert in using a eyeshadow bases, but this one is definitely one of the worst. It made me breakouts and my eczema started popping again (and I hoped so much I won't be struggling it anymore!)
It even doesn't work as a base, because after 2-3 hours you'll end up with smudged eyeliners and shadows. Which is quite bad for eyeshadow base, I can tell you.
After all, it contains Propylparaben, Ethylparaben, Methylparaben and  Phenoxyethanol, definitely not recommended ingredients for eczema person.

So one big no for me.

* If you live in any other country than Czech Republic I don't think you would ever come across this product.

19 comments:

  1. Oops...well, I have to use eyeshadow bases as otherwise everything SLIDES off my lids, and yes, the primers for eyes are very hit and miss. I'm using one by urban decay now and it seems to be good so far.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I'd like to use so, so much UD, but it seems to be pretty out of my range :D :/.

      Delete
  2. tvl fakt diky za upozornenie, ja pouzivam nejaky od catrice ale tiez sa z neho nejdem nejak docikat.. )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já se bojím těchhle drogerkových kosmetik, že budou mít pro mě nevhodné složení, na druhou stranu mám kamarádku, která rpávě prime rod catrice používá a chválí si ho :D.

      Delete
  3. Hah, mám ho doma, ještěže nepoužitej:-D!
    A jinak děkuju za ty fotografy!!! :) Nicholas Maggio a Vu Minh Hieu mě zaujali asi nejvíc:-)))))) Klidně pošli další typy, budu fakt ráda! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ho radši dej pryč! :D
      Pošluu, určitě ;D.

      Delete
  4. What a shame! I hate spending money on beauty products just to find out later that they don't work at all :(

    Have a nice evening!

    Make sure you check out my giveaway right HERE!
    Hugs from Denmark x
    Mathilde | MATHILDE JULIE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exactly my feelings :/...On the other hand I think I have to do some "hit or miss" buys before I find my perfect product:).

      Delete
  5. Tato báze je opravdu na dvě věci a k tomu je navíc z půlky plná jen vzduchu... Pokud mohu doporučit bázi tak Sephora 12 h. Lepší sem neměla. Potom men ještě napadá jako báze prolongwear concealer od mac .)

    http://www.lennymali.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. tak aspoň viem do čoho nepôjdem, ja mám bázu od Avonu a vyhovuje mi :)
    ľúbezná

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já nějak pořád nemůžu přijít na chuť Avonu, protože mi přijde, že je takový..netransparentní? Já vím, že se dá objednat i online, ale stejně si všechno raději vyzkuším a hledat nějakou avon lady se mi nechce :D a navíc se obávám, že používají do své kosmetiky parabeny...Ale to jsem se nějak rozepsala, pokud ti vyhovuje, není co řešit!

      Delete
    2. ja veľmi zloženie neriešim, teda až v poslednej dobe som sa začala o to zaujímať, ale je pravda, že je lepšie si to vyskúšať a pozrieť sa na to zblízka. Ale keď už ju mám a vyhovuje mi, tak už ju miniem a potom zase vyskúšam nejakú inú, od inej značky :)

      Delete
  7. Zrovna shanim podklad pod stiny, tak alespon vim ze tenhle ne :)

    Soutez o prednabitou kartu do HM v cene 1000 Kc ;)
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2015/04/velikonocni-soutez.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jak vidím, nejsme jediná, kdo má takové špatné zkušenosti, takže se tomuhle rozhodně vyhni ;).

      Delete
  8. Děkuji za komentář u mě na blogu :) Taky mi tahle báze moc nesedla - není dostačující ani pro mastná víčka.

    ReplyDelete

Děkuji vám za vaše komentáře!
Thanks for your comments!

Popular Posts