Saturday, September 5, 2015

SKIN CARE

Nedá se říct, že bych přímo ulítávala na péči o pleť, na druhou stranu už do toho začínám pronikat. A to je co říct, pokud vyrůstáte v prostředí, kde je make-up skoro sprosté slovo a dva tři různé krémy přežitek (ale neberu to jako mínus, naopak!) I can't say I'm skincare freak, but I can say I'm getting into it fast. And that's saying something, considering I grew up in family, where make-up is nearly a swear-word and having two or three different creams is anachronism (but I'm glad I grew up like this, really!).

Večer se nejdřív odlíčím micelární vodou od Garnieru. Dřív jsem používala od Biodermy, ale Garnier je stejně dobrá a levnější varianta. Už se ale připravuju na to, že si koupím Camomile Silky Cleansing Oil od The Body Shop, protože Caroline Hirons jsem objevila teprve nedávno. Takže, nejdříve olej, potom micelárka, potom odlíčení očí-většinou dvoufázovým od Garnier, ale teď zkouším Niveu (a musím říct, že Garnier je o píď lepší).

At night I cleanse my face with Garnier micellar water. I used to use Bioderma one, but Garnier makes the same effect and it's cheaper. But now I'm preparing to order The Body Shop Camomile Silky Cleansing Oil, because I discovered Caroline Hirons just recently. So, first is oil, then micellar water, then my Garnier 2-steps cleanser or now Nive (which is fine, but not that fine as Garnier).

Potom se doodlíčím Jarischovým roztokem, který mi trochu zlepšuje mé akné a navíc by měl fungovat jako tonik a takové ty další věci. Není to věc, bez které bych nemohla žít, ale mám takový dobrý pocit když ho používám. Then I wash my face again with Solutio Jarisch. It works quite good on my acne, but it's not a thing I couldn't live without, I just have a good feeling while I'm using it. It should work as a tonic and more these stuff, too.
A následuje kokosový olej, kterým se namažu úplně celá, jenom na nohy používám v zimě vazelínu, která je taky fajn. Kokosový olej doporučuju fakt každému, protože tohle je zázrak číslo jedna. Pokud se někde vyskytne pupínek, namažu ho čistým zinkem. Dřív na mě fungoval líp, ale pořád to je dobrá a levná záležitost.
Ráno je moje rutina podobná, jenom místo kokosového oleje použiju Ambiderman, nezávadný krém na citlivou pleť, k dostání v jakékoliv lékárně (taky je levný, za kelímek, který vydrží až 2 měsíce, zaplatím kolem 70 korun).

Then comes the coconut oil. My holy grail, my everything, I use it all over my body (and face). In the winter I use vaseline for my feet, which is good too. If I have some pimple, I use simple zinc, it's fine, but some time ago it worked better. 
My morning routine is almost the same, except I use Ambiderman {not sure if you can find it in your country}, harmless cream for sensitive skin you can find in every pharmacy in Czech Republic. The best thing is that everything I use is extremely affordable, but effective. Isn't that perfect?

8 comments:

  1. Péči o pleť máme skoro do puntíku stejnou, až jsem se musela smát :D já teď zkouším ještě micelární vodu od lorealu a je úplně nejleoší :)) jinak Jarischův/Jarischový (wtf? :D) roztok rozhodně zkusím!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kamarádka má taky od L'Oréal a hodně si ji chválí, takže ti budu věřit, ale Garnier neopustím :D. Jarischův (myslím, že ho vymyslel nějaký ten Jarisch :D) roztok si kup, ta velká lahev mě stálá okolo 80 Kč ;).

      Delete
  2. Smiem sa spýtať, odkiaľ máš Jarischov roztok? Celkom ma zaujal :)
    beelievin.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. great post :) kisses!

    http://www.itsmetijana.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  4. kokosový olej je nejlepší! Odličuju se s ním a mažu kde to jde :D A další plus je že mi zklidňuje mojí citlivou pokožku :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo, jo, taky mi docela vyběluje zuby :D. Jen lidem v domácnosti vadí jeho výrazná vůně :/ :D

      Delete

Děkuji vám za vaše komentáře!
Thanks for your comments!

Popular Posts