Thursday, October 29, 2015

SO FRENCH

Sorry for that intelligent face over here.
Co je to s těmi Francouzkami, francouzským stylem přesně?
Hodně mých kamarádů/ek, kteří byli v Paříži (hanba mi, já tam ještě nebyla) říkali, že se tam lidé neoblékají nijak zajímavě ani působivě. Mám jim věřit?
Nejsem si jistá, co je to za kouzlo okolo těchto francouzských dívek, s jejich ležérními, přesto sofistikovanými outfity, plnými modré, černé, šedé, bílé a béžové; ale určitě chápu, že mají své místo v módním světě.
Kdykoliv se kouknete na nějaké fotky z fashion weeků, jejich styl je tak jednoduchý a svěží, v záplavě těch barevností a výstředností, vždyť ho může napodobit každá z nás, no ne?
(Na druhou stranu, vypadá to, že jedině francouzky mají právo se oblékat nenápadně,  jak psala Amy na Man Repeller)
Například už dlouho sleduji Caroline, z blogu Pardon My Obsession, taková moje závislost. A z toho, co čtu její blog, vyvozuji, že Pařížankou se opravdu může stát každá žena, jen musí tento styl přizpůsobit své osobě.

"Before you leave the house, look in the mirror and remove one accessory."
Coco Chanel

Třeba já. Pařížanka si klidně ověsí jedno zápěstí náramky a na druhé si dá hodinky, když jsem to zkusila já, připadala jsem si poněkud kýčovitě. Takže, pro mě je ten slavný francouzský (snadno zaměnitelné s pařížským, nikdo mi nevysvětlil, co je lepší) styl o jednoduchosti, o tom, že ráno si prostě poskládám outfit do pár minut, o kvalitě (ano, ano, ta pořád omýlaná kvalita nad kvantitou) a o celkové spokojenosti sama se sebou.
Pro mě je třeba takovým nositelem francouzského stylu blogerka z Into Mind, třebaže je z Německa (tuším).
A ano, co jsem měla ten den na sobě mi připomnělo croissanty, barety, výsadní postavení na fashion weeku a editorku Vogue. Ach, ta krásná klišé.
So, what's with all this ardor over French, French style precisely? 
Many of my friends who has been in Paris (shame on me, I haven't been yet) said that people there don't dress super interestingly nor impressively. Should I believe them? 
I'm not sure what is with magic over those French girls, with their casual yet sophisticated outfits, full of blue, black, grey, white and camel; but I definitely get they has its place in fashion world. 

"Fashions fade, style is eternal."
Yves Saint Laurent

Every time you see pics from fashion weeks, you are overwhelmed by their efortless and fresh style in the crowd of colors and eccentricity. Every one of us can copy their style, can't we?
(On the other hand, it seems only the French have the right to 'dress down' on the fashion week, as Amy of the Man Repeller wrote)
Caroline of Pardon My Obsession, for example, is perfect sample that everyone can become Parisian, regardless nationality (or, in her case, her born city). You only have to adapt this style to yourself.
Like me. Parisian  can wear tonne of bracelets on the one wrist and watches on the other, but I was looking quite corny when tried it.
So, for me, is the famous French (easily interchangeable with Parisian style, nobody didn't explain what's more accurate) style about simplicity, about not standing an hours in front of your closet every morning, about quality (yes, yes, that tumbling quality over quantity).
Into Mind, founded by German (I guess) blogger is that style to me.
And yes, wearing this clothes reminded me croissants, berets, privileged place on the Fashion Week and editor of Vogue.  
Ah, the beautiful clichés.
 


Blazer-thrifted
T-shirt-Lindex
Jeans-Asos
Boots-CCC

13 comments:

  1. Tobě se outfit vážně povedl :) Mě se ten francouzský styl líbí, jen ale vlastně nevím, proč je francouzský? Jednoduchost vídám v tolika šatnících po celém světě :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prostě tím, že všechny (skoro) francouzky na různých přehlídkách, akcích atd. chodí oblékané velmi střídmě a i francouzké herečky a muzikantky jaksi obklopuje ta aura nenucenosti, cigaret a pruhovaných trik :D. Ale jasně, jak jsem psala, tenhle "francouzský" styl může nosit každý na světě.

      Delete
  2. Je faktem, že Paříš mi taky nepřišla nijak stylová, možná tak v centru bylo vidět docela zajímavé fity,ale jinak nuda. Ovšem na fashion weeku jsou vždy všichni bezchybní, Česko má ještě co dohánět...

    ReplyDelete
    Replies
    1. No právě, taky mi říkali, že je tam na ulicích vidět hlavně šeď. A tak strašně s fashion weeky bych to neviděla ;), jen prostě začínáme :D!

      Delete
  3. Ralph Lauren editorial vibes, so chic!
    Tips for bangs/fringe, is just to take the time each morning to blow dry before you start the day....if you have cow lick this is the technique I use, it works a charm!
    https://www.youtube.com/watch?v=jmlpavrEd8c
    Hope this helps :)
    x x

    labanna.blogspot.com.au

    ReplyDelete
  4. Ja si pod pojmem "francouzsky styl" predstavím, skvele padnouci sacko, bíle triko, skvěle dziny, balerinky a rudou rtenku .)) Popr. cigaretu .D A tvé sako se mi líbí moc, perfektní delka :)

    ReplyDelete
  5. Lovely outfit ! I love your boots !

    Now I have a Facebook Page, you can also follow me there if you want : HEKYMA

    WWW.HEKYMA.COM

    ReplyDelete

Děkuji vám za vaše komentáře!
Thanks for your comments!

Popular Posts