Saturday, April 23, 2016

BLURRED

Robin Thicke má určitě víc rozmazané čáry než já, ale jsem si jistá, že se blížím jeho standartu.
Život s brýlemi je těžký. A vtipný. A občas dost trapný. A drahý. A úžasný. 
Těžký, protože v létě se vám nechutně potí nos (#sorrynotsorry#truestory), brýle vám padají, kdykoliv se zohnete (teda, pokud nemáte nějaké s extra těžkými obroučkami) a jako bonus vás v prvních dnech strašně dezorientují, protože většinu světa vidíte ostře, ale strany jsou dost neostré. Drahé jsou brýle už samy o sobě, ještě dražší jsou pokud si je rozbijete poprvé, podruhé, potřetí...Heh, za těch 8 let, co je nosím, už jsem jich měla fakt hodně.
Brýle ale kombinují dvě věci k nezaplacení: umožňují mi vidět a jsou skvělý módní doplněk.

Samy o sobě jsou tedy nepostradatelná věc, ale jsou chvíle (dny), kdy jsem v tomhle neostrém světe osamělá. A to teprve začíná sranda!
Robin Thicke sees more blurred lines than me for sure, but I'm pretty certain I'm close to his standart.
The life with glasses is hard. And funny. And awkward, sometimes. And expensive. And amazing.
It's hard, because your nose sweats like a hell in the summer (#sorrynotsorry #truestory), they can randomly drop down every time you bend and if that's not enough in the first few days you will be disoriented, because everything is sharp except the lateral side. Glasses are expensive, but they can become more pricey if you break them for the first, second, third time...Yeah, I've had many glasses through these 8 years I wear them.
But glasses combine the two things that are priceless: they allow me to see AND are a great fashion accessory. 

Therefore, they are indispensable thing, but there are times (days) when I'm in this lonely world totally alone. Alone in the blurred, out of focus world.

Historky, kdy jsem nepozdravila známého, protože jsem ho prostě neviděla jsou už dost ohrané, stejně jako historky, kdy jsem naopak pozdravila naprosto cizího člověka. Zajímavějším aspektem nevidění je právě ten pohled na svět. Nemějte mi to za zlé, ale rozmazaný svět se mi prostě líbí víc, bohužel si ten luxus dovolím jen ve známém prostředí, protože narážet do sloupů není moje oblíbená kratochvíle (jo, jo, už se mi to stalo...).
Další krásná věc na rozmazaném světě je poetično. Člověku, který vidí ostře to těžko vysvětlím (zkoušela jsem), ale když si sundám brýle, všechny barvy se začnou slévat do různých šmouh a já najednou vidím impresionistický obraz. 
Tohle slévání dokáže omámit můj mozek natolik, že jsem schopná "vidět" lidi, tam kde nejsou, sloupy a menší stromy zase za ty lidi vydávat. Nedávno jsem viděla cestou podél řeky mrtvou kachnu a celých 10 minut cesty jsem přemýšlela, jestli bych ji měla nějak odsunout z cesty, když jsem přišla úplně k ní a zjistila, že je to pohozená lahev od piva. Ehm. 
Svět bez ostrých hran je prostě tak lyrický.

The stories when I didn't greet a friend, because I hadn't seen him are already quite old-fashioned, as well as stories when I contrary greeted a stranger. Interesting aspect of the not-seeing is the view of the world. Don't get me wrong, but I like more the blurred world - unfortunately I dare to not see only in the well-known space, because bumping into poles is not my favorite pastime (yeah, it happened to me ...).
Another nice thing about the world is poetry of the blures. A person who sees sharply won't understand, but when I take off my glasses all the colors begin to melt into various streaks and I suddenly see an impressionist painting. That's pretty amazing.

This melting can intoxicate my brain so I'm able to "see" people, where there are none, and I pass trees off as people. Recently, I saw along the way by a river dead duck, and meanwhile I wondered if I'd had somehow move it away I came to it and found that it's thrown a beer bottle. Ahem.
The world without sharp edges is so lyrical.


21 comments:

  1. Ta kachna mě pobavila, hlavně proto, že se mi často stávají podobné věci :D Kolik máš dioptrií? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. na brýlích čtyři, ale mám dojem, že to bude víc už :D

      Delete
  2. Myslím, že všetci čo nosia okuliare to cez leto poznajú. To práve nenávidím. Ale musíme si na to predsa zvyknúť! :D A máš úplnú pravdu. Okuliare sú vždy šik doplnok <3 btw. to tričko je krásne!!! <3
    WITH GREY WOLF

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo,jo, brýle ve vedru jsou zlo :D A díky ;)

      Delete
  3. Exceptional photos! Wow! Beautiful look, girl. Would you like to follow each other on GFC? Please let me know on my blog and I follow you back.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    ReplyDelete
  4. Dioptrické okuliare síce nenosím, no veľmi sa mi páčia! Sú naozaj skvelým doplnkom. :) A to s tým impresionistickým obrazom si napísala naozaj pekne, niekedy by som naozaj chcela vedieť, aké je to nevidieť niečo zaostrene.
    Inak, opäť skvelý outfit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zkus Gaussovské rozostření ve Photoshopu, trochu tak vypadá moje "vidění" :D

      Delete
  5. Ja nosím okuliare len keď robím niečo na notebooku alebo počítači alebo potom v škole na tabuľu, lebo bez nich cítim, že ma po krátkej chvíli začne bolieť hlava :D Ale všetky problems dobre poznám aj ja :D
    Historka o kačke ma nesmierne pobavila :D
    Milujem tvoje fotky, milujem tvoje outfity, milujem tvoju izbu a tento článok je toho iba dôkazom ❤
    BEELIEVIN

    ReplyDelete
    Replies
    1. Každého v mém okolí myslím baví to, jak vidím přeludy, ale co už :D Někdo musí být za idiota O:).
      A děkuji moooc :)

      Delete
  6. Joj ľúbim tvoje články, aj čo sa týka obsahovej aj obrázkovej časti♥

    ReplyDelete
  7. Ja som si niekedy nevedela predstaviť fungovať s okuliarmi non-stop a tak som si radšej vybrala šošovky, ale v poslednom roku som si uvedomila, že okuliare sú vážne skvelý módny doplnok. Vybrala som si ružovú jemnú farbu ako rám, pretože čierna mi prišla príliš agresívna okolo očí a musím povedať, že by som si nikdy nepomyslela ako úžasne sa ružové okuliare hodia ku mne do šatníku! Ako zázrak! Všetky tie lyrické, poetické pocity poznám, ale aj tak by ma zaujímalo aké silné máš dioptrie? (ak to nie je tajomstvo) + nohavice, tričko a opäť všetko, čo máš na sebe nádhera ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Není to tajemství; mám 4,5 dioptrie ;) A jojo, čočky mám taky ráda, ale to nasazování a sundávání je fakt za trest, navíc mě po delší době bolí oči, takže si je dávám jen pro extra příležitosti. A tvoje brýle miluju, ta růžová ti vážně sedne;)♥

      Delete
  8. Tímhle článkem jsi mě vážně pobavila :D Sama nosím brýle už přes deset let a už si vůbec nedokážu představit, že bych je už neměla, ikdyž občas se s nimi zas až tak moc nekamarádím ;)

    Na mém blogu právě probíhá giveaway, budu ráda, když se zúčastníš :)
    Giveaway

    Another Dominika

    ReplyDelete
  9. Okuliare som nosila keď som bola menšia, potom som prestala a akurát včera som si bola pre nové, pretože ich zas potrebujem. Síce ja ich mám len do školy, na počítač a telku, ale mne sa to veľmi páči, je to skvelý doplnok :) A pekný outfit, tričko sa mi veľmi páči ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Já jsem je kdysi taky radši nenosila a po každé skončené školní hodině jsem si je sundávala, ale poslední dva roky jsem si na ně fakt zvykla a už jsem přilnula :D. Tak doufám, že tě budou taky těšit ;).

      Delete
  10. I really like this look. So simple so chic
    I love your style and your blog.
    Visit mine if you want and check my last post
    many kisses
    www.welovefur.com

    ReplyDelete

Děkuji vám za vaše komentáře!
Thanks for your comments!

Popular Posts