Wednesday, July 20, 2016

...

Někdy věci nejsou takové, jaké se zdají být.Sometimes, things are not what they seem.
A všechno se děje kvůli nějakému důvodu. Tohle si poslední dny opakuju neustále dokola.

Řekněme, že jsem z blíže nespecifikovaných důvodů byla postavena před to, že se budu stěhovat. Naštěstí jsem našla i kamarádku, která je ochotná se se mnou sestěhovat. 
Jak už to tak ale bývá, z prvotního nadšení a snech o samostatném a divokém životě, to vypadá, že budeme rády, pokud najdeme nějakou schovanou špeluňku na okraji města.
Nejdříve jsme odmítaly nabídky, jelikož se nám byty zdály moc špinavé, moc malé, moc drahé, moc daleko od centra, moc škaredě zařízené, moc moc moc...a teď odmítají naopak nás. A tak to prostě je. 

Jelikož se chci osamostatnit se vším všudy, hodlám si o prázdninách něco našetřit -  to chce ovšem brigádu. Zatím se starám o děti, ale tuhle práci děláte spíš pro to, že vás baví, než že byste si z ní našetřili jen na nové tenisky. A brigády se taky nehrnou.

A potom...by se našla spousta drobných, malých smutků, které mě bodají u srdce každý den, ale to jsou věci, které prostě jednou za čas potkají každého a za chvíli je musíme hodit za hlavu, protože tyhle malé problémy se rodí každým dnem a ty staré by jen zabíraly místo.

A tak (zatím ještě) bloudím po pokoji a tančím na "It will be fine, it takes time". Dělám si radosti drobnostmi, třeba tím, že si půjčuju od kamarádky šaty (ou, byly tak uplé, že jsem opravdu nedokázala udělat krok). Nebo jezdíme na výlety, jíme zmrzlinu a taky postupně úplně přestávám jíst maso a naopak jím víc a víc zeleninu a ovoce.

A jak pokračují vaše prázdniny? 
And everything happens for a reason. That's what I'm telling myself  recently...a lot.

For unspecified reasons I'm now in the hunt for a perfect apartment. Luckily, I've found a girlfriend, who is able to live with me (so it will be easier to pay a rent).
But we all know how it goes - from the first enthusiastic dreams about independent and wild living, we will be glad, if we found a small, tiny flat in suburbs.
First, we refused many offers, because the apartments seemed too dirty, too small, too expensive, too far from the center, very badly furnished, very very very... and now, contrary, we are refused. That's life, I guess.

Because I want to be independent as much as  I can be, I want to save up some money - but therefore I need a summer job. For now, I'm babysitting, but I definitely don't earn as much as I'd like to. 

And I don't even write about those little, small miseries, that are
stabbing my heart every day, but these are things that once in a while meet each of us and soon we throw them away, as these small problems are born every day and the old ones would just take up space.


 So for now, I wander around a room and sing It will be fine, it takes time. I make myself happy by little things, like wearing a dress I wouldn't usually dare to wear (oh, they were sooo tight I couldn't make a step, really) or don't eating a meat like I used to. By the way, going on trips with friends is pretty fine, too.

And how are your holidays? 

Psáno také jako reakce na článek, kde si autorka stěžovala na nedostatek nesluníčkových postů od blogerek. Souhlasím s ní, ale na druhou stranu si myslím, že úplné vylévání srdíčka na internet prostě nepatří.
A omlouvám se za rozlišení fotek, při rozkliknutí vypadají normálně.

2 comments:

  1. Tieto fotky sú tak skvelé! Tá štvrtá ma hneď na začiatku úplne dostala <3
    Verím, že to s bývaním čoskoro vyriešite a osamostatníš sa :)
    CAROLINE

    ReplyDelete
  2. tie fotky sú úžasné! ide z nich taká skvelá atmosféra . a taká pohoda a pokoj.
    a držím palce, nech nájdete nejaké dobré bývanie, kde budete spokojné :)

    ReplyDelete

Děkuji vám za vaše komentáře!
Thanks for your comments!

Popular Posts