Sunday, January 8, 2017

2017 CLOSET MISSION

1//ankle boots  2//knit  3//high waisted jeans  4//leotard  5//overalls
 


Dala jsem si předsevzetí: přestat nakupovat zbytečnosti. Pořádně jsem si roztřídila šatník, urovnala to v hlavě a ujasnila si, že těch věcí doopravdy vlastně moc nepotřebuju (doopravdy bych dokázala vyžít s 5 tričkama a 4 kalhotama, ale na druhou stranu zas tak jasno jsem si neudělala). 
Uvedené věci výše berte spíš jako příklad, některé z nich mám vyhlédnuté na vinted a některé si představuju trošku jinak

Kotníkové boty potřebuju vážně moc, i když už vlastním dva páry. Jeden se ale do -10 moc nehodí a druhý byl poněkud unáhlená koupě (ano, poučila jsem se) a moc je neunosím.
Pořádný teplý svetr, do kterého se můžu zachumlat a nosit ho ledabyle zastrčený jako Leandra. Koukala jsem po sekáčích, všude možně, ale pořád jsem nenašla ten dokonalý. No co, mám na jeho hledání celý rok, že. → UPDATE: koupen růžový svetr v sekáči, leden, 100 korun (k vidění zde)
Černé džíny s vysokým pasem jsou nutnost. Je to "basic". Moje jediné černé džíny už jsou lehce obnošené a hlavně nemají vysoký pas, což mě nehorázně štve, jelikož "já mám pas a nebojím se ho použít!" (ok, už přestaň s těma vtipama, jo?).
Body. Dobře, asi by nemělo být nejvýš na mém seznamu, ale paradoxně ho chci nejvíc, protože jsem v životě ještě žádné body nevlastnila a já chci vědět, jaký je to pocit cítit se jako batole (nebo baletka!).
Lacláče. Jo, prostě jo. Overaly se mi zalíbily natolik, že i zvažuju koupit si obyčejné montérky (a nosit k nim budu boty na podpatku, červenou rtěnku a malou kabelku, chachá).
I made a resolution: stop buying things I don't need. I cleaned up my closet, made up my mind and found out I really don't need that many things ( like I'd be good enough with 5 t-shirts and 4 pants, but on the other hand I haven't made up my mind that much).
I looked for things that are made responsibly to a planet, are handmade or are made by brands that try their best (haha) to help environment at least.

Ankle boots are the must item. I already have two pairs, but the first one is more suitable for warm weather and the second pair was just thoughtless purchase.
Chunky sweater warm enough for bundling up and good for toosing it in a skirt like Leandra did. I haven't found the perfect one yet, but I don't give up, ha! →
UPDATE: bought pink sweater in second-hand, January, 100 CZK (you can see it here)
High waisted black jeans are also a must. It's a basic. It's the item of clothing that is the basis of everyone's closet. Well, it must be, right? I have black jeans without the high waist, and as a girl with hips, I really can appreciate something that defines my waist.
Leotard. OK, it probably shouldn't be on the top of my list, but I need it the most, because I never ever owned something that make you feel like a baby (or ballerina) and I have to know this feeling, you understand.

Denim overalls. Yes, I'm into them. My crush on them started 8 months ago, when I bought my first and I can tell it was love on the first sight.



7 comments:

  1. Perfektní zimní kožené kotníkové boty s tlustou a vzorovanou (=snad neklouzavou) podrážkou jsem si koupila minulý týden ve výprodeji v Tamaris, určitě mrkni.
    Džíny s vysokým pasem jsem měla z Camaieu (mé nejoblíbenější = nejdřív prošoupané) a teď z Promod.
    Svetry jedině ze sekáče a ty monterky ti schvaluji :D a už se těším na look!
    Karo
    http://inkpotstories.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji za tipy, a jo, montérky si prostě koupíím!

      Delete
  2. Bodyčka jsou super ale zároveň děsně nepraktický když jde člověk na záchod... just sayin :D

    ReplyDelete
  3. Love your sélection!

    Happy new years, x

    ReplyDelete
  4. ty kotnikove boty jsou super;) potrebuje tez neco takoveho:)

    PS: Zvu te na svoji giveaway na mem blogu o "Killin' It" tricko a konci to tento tyden! Budu rada kdyz se pripojis:)
    Bridge of Memories GIVEAWAY

    ReplyDelete

Děkuji vám za vaše komentáře!
Thanks for your comments!

Popular Posts