Monday, October 23, 2017

POUŽIJ, CO EXISTUJE


Nedávno jsem četla krásný rozhovor s Jeffem Goldblumem. Jedna z věcí, které v rozhovoru zmiňuje (mimo jiné mluví i o své rodině, ranních rituálech a politické angažovanosti) je prostá rada: "Use what exist." Nemusí se to vztahovat jen k tomu, jak mít dobrou náladu, ale také třeba...k oblečení.
Na kolej jsem si postupně přivezla svoje nejoblíbenější kusy a samozřejmě, jaksi nechtěně, svůj šatník rozšiřuji. A protože mě nebaví, jak se mi šatník v Praze zvětšuje a šatník doma ztenčuje, rozhodla jsem se zavést jednoduché pravidlo - pokud si chci něco přivézt, musím taky něco odvézt.



Skříň, kterou mám v pokoji je totiž tak malá, že mi ani nezbývá jiná možnost, jinak bych musela oblečením zaplácat celý svůj další (minimální) osobní prostor a případně ještě skříň spolubydlící.
Vlastně je docela děsivé, kolik toho oblečení mám. A po kolika ještě toužím. Takže teď reguluji aspoň svůj "pražský" šatník a používám to, co už existuje. Teď se můžete kouknout, jak jsem se zhruba oblékala v průběhu školního týdnu.

14 comments:

  1. Super sofistikované :)
    Karo
    http://inkpotstories.com/

    ReplyDelete
  2. Krásna myšlienka, ktorú si hneď pôjdem zapísať! <3
    Je dobré využívať to, čo existuje (alebo to čo máme) či už v oblečení alebo v celom živote. Stále totiž chceme niečo nové, no pritom sa ani nepozastavíme nad tým, čo už máme. :) Nádherné outfity <3
    WITH GREY WOLF

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ano, ano, konzumerismus vládne světem a myslím, že i nadále bude a to jak v nakupování, tak třeba i ve vztazích. A proto je fajn, si občas říct, že UŽ VŠECHNO MÁM. I když i já s tím bojuju.

      Delete
  3. Kedysi som milovala nakupovanie vo výpredajoch - niektoré kúsky sa dali kúpiť neuveriteľne výhodne. No rýchlo som zistila, že to nemá zmysel. Nahromadila sa mi kopa vecí, ktoré som reálne nevedela využiť a nenosila ich. Teraz sa namiesto toho snažím kupovať len kúsky, ktoré buď potrebujem, a teda mi v šatníku chýbajú, alebo také, ktoré viem, že budem nosiť a najmä ich viem aj kombinovať :D
    Hneď prvý outfit u mňa asi vyhráva ❤ Ale tvoj štýl je tomu môjmu celkovo veľmi blízky!
    A STYLISH BEE // Facebook Page

    ReplyDelete
    Replies
    1. Přesně tak, na tobě fakt obdivuju, jak se držíš svého stylu a jak jsi v posledních pár letech odbočila od toho obyčejného outfitového blogu, přijde mi, že to oblečení prostě neřešíš tak moc a nosíš ho, dokud se nerozpadne.
      A děkuji za pochvalu :*

      Delete
  4. Wow, moc se mi tvoje outfity líbí! :) Pravidlo, že pokud si chci něco na kolej přivézt, tak musím i něco odvézt, se snažím taky dodržovat, ale bohužel se mi to většinou nepodaří a tak se během týdnů většina mého šatníku přesune do Prahy :(

    Another Dominika

    ReplyDelete
  5. Hezké myšlenky. Moc se mi líbí tvoje outfity!

    ReplyDelete
  6. Díky za tip na super rozhovor ;)
    A přesně vím, jak se s rozrůstáním jednoho a zmenšováním druhého šatníku cítíš :D A tvůj jednoduchý elegantní styl zbožňuju, jsou to docela goals :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooch, tak to jsem velmi potěšená! A věřím, že tahat si s sebou oblečení do Španělska a rozhodovat se vůbec, co tam potřebuju a co ne...to musí být teprve těžký!

      Delete
  7. Love so so much this outfit!! Specially the bag!!
    Regards.
    www.couponshood.com

    ReplyDelete

Děkuji vám za vaše komentáře!
Thanks for your comments!

Popular Posts