Friday, January 15, 2016

WAIT


Na blogu se snažím být co nejméně osobní, ale momentálně cítím potřebu se vypsat (paradoxně, když mi nějak dochází slova).
Konec roku 2015 byl divný. Nejhorší momenty střídaly krásné zážitky. Hlavně jsem měla jaksi problémy v mezilidských vztazích a také jsem ztratila pár důležitých lidí.  
Nejen lidí. V listopadu nám nečekaně zemřel pes. Často slýchávám a čtu, že by pejskaři nemohli bez svého věrného přítele žít a popravdě jsem se tomu smála, vždyť je to nakonec jenom pes, i když věrný, milý, hravý, úžasný atd. Ale...pořád na něj myslím, pořád slyším jeho chrápaní pod mou postelí a občas se těším, až ho vezmu na procházku.
Nevěřila bych, že to tak bude, ale nakonec...myslím, že spousta z vás mi potvrdí, že pes (jakékoliv zvíře) je ta nejlepší spřízněná duše.
I'm not very personal here on the blog, but I have the need to write everything down (quite a paradox, when I'm out of words).
The end of 2015 was weird. The worst moments were changing to the best. The main problem were interpersonal relationships, I've lost some important people, too.
Not only the people. In November unexpectedly died our dog. I hear and read often that any doglover couldn't live without his dog and speaking the truth I laughed at it, it's just a dog, after all. But...I'm thinking about him anytime of the day, I still hear his snoring under my bed, sometimes I can't wait to take him outside don't realizing I can't.
I didn't believe it until it happened to me. I think a lot of you can confirm dog (or any other animal) is really man's best friend.
Rok 2016 zatím vypadá stejně. Největším problémem bude ale to, abych se vůbec udržela na škole. Dostala jsem se do velmi krizového bodu s dvěma východisky: buď budu mít o hodně lepší známky, nebo půjdu pryč.
Zní to jako opožděné novoroční předsevzetí, ale snad se to víc stane pravdou. Musím se učit. Zní to velmi triviálně, ale bohužel v některých předmětech hodně, hodně pokulhávám. Jako fakt. 
Rozhodla jsem se tedy omezovat svou aktivitu na blogu. Neznamená to, že úplně opustím blogovou komunitu, ale prostě nebudu tak aktivní.
 
Year 2016 looks the same so far. The biggest problem for me is to end this school year smoothly.
I've got to the point with two answers offered: either I'll have much better grades or I'll have to go to a different school.
It sounds like a belated New year resolution, but it should be reality more than mere wish. I have to learn more. Sounds so easy, doesn't? No for me since I'm terribly bad at some subjects. Like. Really.
I decided to reduce the hours I usually spend on the blog. It doesn't mean the end, but I won't be that active like in the past.

A omlouvám se za tak patetický tón...možná za to může Erik Hassle I'm sorry for that pathetic tone, but...Erik Hassle may be the reason.

14 comments:

  1. Veľmi ma mrzí tvoja strata. Ja psa nemám a neviem si ani predstaviť, žeby som mala (možno som tým akosi čudná), ale chápem a verím ľuďom, ktorý niečo také prežívajú. Mám aj ja domáceho miláčika, ale nie je to pes, nie som s ňou každodenne v kontakte, nikam s ňou nechodím a nie som možno na ňu tak naviazaná ako na psa, ale veľmi by ma mrzelo ak by sa jej niečo stalo. Držím palce v škole! A musím povedať, že tá fotografia lístia a vody - úplne ma dostali, sú nádherné ♥

    ReplyDelete
  2. Mrzí ma tvoja strata - i keď si ani neviem predstaviť, aké to je zrazu prísť o psíka, keďže my sme zatiaľ žiade domáce zvieratko nemali, ale verím, že to musí byť ťažké.
    A pokojne si daj pauzu. A na blog sa vráť až vtedy, keď naň budeš mať skutočne čas - prioritou je teraz pre teba jednoznačne škola - v ktorej držím palce ♥
    BEELIEVIN

    ReplyDelete
  3. Souhlasím s tebou, člověk si tak nějak říká, že je to "jen" pes, ale pořád je součástí rodiny a je to živý tvor, na kterého si zvykneš. Když nám umřel pejsek před několika lety, dost jsem to obrečela. Ale určitě přijdou zase krásné chvíle, čas to spraví :) Ve škole ti držím palce, aby ses z tohoto špatného období dostala - určitě to půjde. Každopádně musím pochválit fotky, jsou krásné a mají dost typickou atmosféru!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Přesně tak, když s tebou prostě někdo(něco) žije víc jak osm let, každý den je vedle, ta ztráta se projeví citelněji. Děkuju moc:)

      Delete
  4. Naozaj úžasné fotky! :) Tie z lesa sú peckové, neviem sa na ne vynadívať! :)
    Ak budeš mať čas kukni moj blog: partofnicol.blogspot.sk budem veľmi rada a poteším sa aj komentáru :))

    ReplyDelete
  5. zamilovala jsem se do tvych fotek!

    ReplyDelete
  6. Miluju osobní články, tenhle jsi napsala vážně skvěle. Je mi moc líto všechn tvůch ztrát, snad se ti to ve škole zlepší.:)
    The Therezia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju za milou pochvalu :). A ve škole zatím docela dobře bojuju, ale není všem dnům konec :D.

      Delete

Děkuji vám za vaše komentáře!
Thanks for your comments!

Popular Posts