Tuesday, October 10, 2017

NOSILA JSEM


S novým prostředím přichází noví lidé, nová místa, jiný životní rytmus. Ale oblečení zůstavá stejné, zatím jsem si v Praze koupila jen...houbičky na nádobí, květináč a jídlo, jídlo, jídlo. Přes oblečení si s sebou vozím a nosím kousek domoviny, případně konkrétního člověka - proto jsem bratrovi ukradla tričko (které stejně nenosil!), mamce zase klipsové brože, které nosím jako náušnice a postupně takto hodlám ožebračit celou svou rodinu. Vzhledem k tomu, kolik mě zatím stojí studium na vysoké škole je tahle poznámka víc než pravdivá. Představa, že bych měla platit školné je naprosto odstrašující a ano, jsem vděčná za to, že můžu studovat v Česku v podstatě zadarmo.

Což mi připomíná, že bych se taky měla začít učit, ale jelikož byldím v poněkud malém pokoji na koleji, nemůžu si dovolit obtěžovat spolubydlící chozením a mluvením. Mám totiž problém jako Svátek z Marečku, podejte mi pero!, abych si něco zapamatovala, musím chodit a nahlas mluvit (proto jsem před maturitou nabrala takové svaly). Nějaký tip, kde se učit, pro člověka, který neposedí?

Zpátky k oblečení: jako největší základ šatníku jsem si na kolej ihned přivezla dvě bílá trika, o kterých jsem psala zde a hádejte, co se nestalo? Jedno triko se začalo párat. Kolikrát si ještě musím dokázat, že nakupování narychlo (a ještě k tomu v řetězcích!) se nevyplácí.  Naopak mě velmi příjemně překvapil béžový kabát, který vidíte na poslední fotce. Je z H&M a jeho stáří odhaduju na zhruba 5 let. Je vtipné, jak jsem si už tehdy říkala, že háemko nestojí za nic a hleďme, kvalita materiálu se za tu dobu asi ještě víc snížila, že si už vážím i tohohle kabátu. Ale nemůžu mu tak křivdit; pořád krásně drží, nepelichá a přežiju i to, že mě sem tam škrábne jeho látka. Och, problémy citlivky.

A jak se zatím vede vám?

8 comments:

  1. Promiň, ale jak teď žiju Francií a jejím stylem, ty by ses tam prostě dokonale hodila :D.
    Karo
    http://inkpotstories.com/

    ReplyDelete
  2. To si krásne napísala, ako si kradneš do Prahy svoju domovinu. Som veeľmi zvedavá, aké to bude, keď príde deň, keď budem musieť odísť na vysokú. Tebe to ide zatiaľ skvelé ako pozerám, tak nech sa ti darí aj naďalej! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju :). Věřím, že se budeš mít taky skvěle.

      Delete
  3. Máš super štýl a oblečenie si veľmi pekne doladila ♥

    ReplyDelete
  4. Já si koupila nový bílý značkový triko (abych právě na koleji házela vlny, haha) a přísahám bohu že ani ne do tří minut jsem ho dokázala zničit nezaschnutým lakem na nehtech. Jo, už jsem to obrečela. I moje peněženka.

    Jinak ten kabát je fakt suprovej!
    Prolhaná Mrcha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jejda, to bych brečela taky. Ale třeba ho jeetě nějak můžeš upravit, aby to vypadalo nachvál takhle :D.

      Delete

Děkuji vám za vaše komentáře!
Thanks for your comments!

Popular Posts