Saturday, March 10, 2018

ZAUJALO MĚ



Tyhle fotky pro Vogue Netherlands z roku 2016 mě ještě více povzbuzují chtít léto.

The Stunning Hypocrisy of Mitteleuropa. Úvodní věta článku zní: "The countries of Central Europe have a long history of relying on the kindness of others during their darkest hours. So why are they so heartless when it comes to today’s refugees?"
Státy střední Evropy a to hlavně ČR mají v oblibě ze sebe neustále dělat chudáčky, kteří jsou příliš malí a nedůležití, aby něco změnili a udělali. Taky rádi omlouváme své chyby tím, že křičíme, že nás naši spojenci nepodpořili, nepomohli nám, nechali nás v tom a tom...ale tenhle článek ukazuje, že vůbec nejsme tak malé národy, jak si o sobě rádi myslíme (mimochodem, víte, že 2/3 Evropy jsou čistě slovanské národy?). A taky, že nám okolní i vzdálené země v historii, překvapivě, i pomáhaly. 

Tenhle blog. Škoda, jen, že autorka do svých recenzí nezařazuje víc autorek.


Proč nevěřit ani zrcadlům, ani fotkám.

Připravit dobrý čaj může být krásná věda a příjemný rituál.

Jak se liší narcismus žen a mužů. Zamyšlení nejen ke Dni žen. 


Nejsem utlačovaná kvůli tomu jak vypadám, maximálně kvůli svému pohlaví, ale nejsem černá, asiatka ani Romka. Takže nikdy nebudu vědět stoprocentně, jaké to je, mít "jinou" kůži. A taky nevím, jak to vypadá a probíhá v komunitě lidí, které spojuje právě barva kůže a kultura. Komunita musí čelit tlakům a stereotypům nejen z většinové společnosti, ale i vnitřním. Znáte třeba termín kolorismus? Nebo herečku Issu Rae, kterou někteří obviňují z toho, že se chová "moc bíle"? Tenhle článek od Ebonee Davis vám osvětlí pár věcí. 

O víkendu snad všechno dobře vyjde a já pojedu s bráchou do Gdaňsku. Nějaké tipy na levná bistra?


2 comments:

Děkuji vám za vaše komentáře!
Thanks for your comments!

Popular Posts