Friday, July 7, 2017

CRUSH

Moje kamarádka Barbora je fotografka. Fakt, který se dá poznat skoro ihned, jelikož bez foťáku ji potkáte málokdy, třeba...když spí. Vzhledem k tomu, že je moje kamarádka, mám tak trochu problém brát její fotografické dílo jako její součást, respektive se mi líbí každá její fotka. Prostě proto, že ji nafotila ona a vždy mi k ní vysvětlí příběh, pozadí vzniku.
Nedávno si ale založila tumblr (zde), kam zveřejňuje fotky, které (většinou) vznikly už po té, co nastoupila na vysokou. A ano, hádáte správně, jejím oborem je samozřejmě fotografie.
Každopádně, když jsem procházela její nejnovější fotky, žasla jsem. Tohle fotila! Panejo, jsem pyšná. Fakticky. Moje kamarádka Ba...je fotografka. Profesionální fotografka. Dívka, která dokázala přeměnit svůj koníček na vážně branou profesi. Dívka, na které postupně pozoruju přeměnu, z nadšení do odhodlání. Jsem prostě neskutečně pyšná a vděčná, že můžu mít někoho, jako je ona, vedle sebe.
My friend Barbora is a photographer. The fact, that you will het to know almost immediately, because itj's very rare to meet her without her camera, the only chance you get is probably..when she's sleeping.  Given she's my friend, I can't be really inbiased when it comes to her photography - I like every photo taken by her. Just because she took it and because she always tells me a history behind the photo.  Recently, she made a tumblr (here) where she posts mostly photos from this year, when she started to study at the the university. Of course her specialization is a photography.  Anyway, when I was scrolling through her tumblr, I felt...amazed. My god, she's good at it, she's just getting better and better. She IS a photographer. I'm proud.  The girl, who has transformed her hobby into a serious profession. The girl on which I gradually see the transformation, from enthusiasm to determination. I'm just incredibly proud and grateful that I can have someone like her beside me.
K mému překvapení jsem zjistila, že mám kdesi hluboko v souborech a složkách uložené fotky ze začátku září minulého roku, kdy jsme spolu šly na výstavu Andyho Warhola a Jindřicha Štreita.

To my surprise I found out I have hidden photos that we took in September last year. We have visited Andy Warhol and Jindřich Štreit exhibition and I can tell you that I still vividly remember this trip. 



12 comments:

  1. Je krásný, jak jsi na kamarádku pyšná a podporuješ ji :) Fotky jsou nádherné! :)

    Another Dominika

    ReplyDelete
  2. Tak po prvé: úplne žeriem dizajn tvojho blogu! Ja som ten svoj menila snáď tisíckrát a nikdy nie som spokojná...
    A po druhé: máš teda naozaj talentovanú kamarátku! Obdivujem, že si splnila svoj sen a stala sa profesionálkou! Veľmi sa mi páči jej tumblr a dúfam, že a jej v tom bude dariť <3
    Ináč si skvelá, že ju takto podporuješ <3
    WITH GREY WOLF

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkujuu moc, bylo to strašný, to nastavování :D! A ano, mám a jsem za to ráda a jsem ráda, že ses koukla na její tumblr :)

      Delete
  3. krásné fotky :)! kamarádka má na ně skvělé nápady.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taky obdivuju s čím vším přichází :)

      Delete
  4. Barunka, naše budoucí hvězda <3

    ReplyDelete
  5. je super, že ľudia sa takto poriadne venujú svojím vášňam :) zábery sú prekrásne!

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
  6. Jé, Barči tvorbu znám, je úžasná :)

    ReplyDelete
  7. Just checked her Tumblr, she has really cool photos!!

    ReplyDelete

Děkuji vám za vaše komentáře!
Thanks for your comments!

Popular Posts