Thursday, July 20, 2017

ZMĚNY & POZOROVÁNÍ



Dlouho jsem přemýšlela nad tím, jestli přestat psát v angličtině, vzhledem k tomu, že mě poslední dobou představa psaní textu v češtině a pak v angličtině (někdy naopak) velmi odrazovala od jakéhokoliv psaní. Vzhledem k tomu, co mě čeká v budoucnu (snad, haha), myslím, že na blog bohužel nebudu mít ani tolik času, jak bych si přála; a proto jsem se nakonec rozhodla, že s psaním v Aj přestanu.

Ano, pokud se bavíme o budoucnosti...už jsem to psala? Dostala jsem se na maďarštinu a tak oficiálně koncem září začnu svůj život ve velké Praze. Pravděpodobně to bude těžký začátek a jelikož si nechci nic nalhávat, připravuju se na nejhorší - nedostatek peněz, bydlení na velmi strašidelné koleji, nejistotu z budování nových sociálních kontaktů a hlavně: přeměna šatníku.

Nechci samozřejmě vyházet všechno své oblečení jen proto, že "začínám od začátku" (ach, taková blbost), ale počítám s tím, že do nového bydliště si budu moct přivést omezený počet oblečení...i když, kdo ví! Proto jsem taky v poslední době moc nenakupovala (o tom vám napíšu další článek) a spíš rozmýšlela, jak si vybudovat šatník, který mi vydrží několik let a zároveň mě nebude nudit. Budování vysněného šatníku, nebo spíš nadčasového šatníku by vydalo na samostatný článek, ale toto téma zatím přeskočím a přejdu rovnou na poznatky, které jsem pochytila v průběhu pozorování toho, jak se oblíkám a jak momentálně vypadá můj šatník. Momentální poznatky se týkají hlavně otho, co nutně chci & potřebuju, jelikož...jsem přeci jen postižená konzumem, vím.

  • Kabelka ve světlejší barvě. Kvalitní, na druhou stranu si nechci kupovat koženou, jelikož si plánuju do budoucna koupit pořádně a kvalitní kožené boty a tak to chci vyvážit tím, že si koupím nekoženou kabelku. Chápeme se. Tahle od Matt & Nat se mi líbí opravdu hodně, ale nechci platit clo a obávám se, že rozměry kabelky zapříčíní právě to, že mi ji zadrží někde na celnici. 
  • Společenské kalhoty. Respektive kalhoty, ve kterých můžu jít do školy a zároveň se za ně nestydět i ve společnosti. S vysokým pasem, perketně ušité, což mě přivedlo na myšlenku, že si je nechám ušít, jen ještě potřebuju najít dobrou látku a kvalitní krejčovství.
  • Černé džíny s vysokým pasem, pravděpodobně Levi's. Protože pravé "vintáž" džíny sháním po sekáčích asi roky a pořád jsem neměla úplně storpocentní štěstí. Džíny, které na mě vidíte nahoře jsou sice dobré na první pohled, ale jsou tmavě modré (fajn, to mi tak nevadí) a lehce se jim otevírá zapínání. Ne, že by se rozbíhal tip, ale prostě to vypadá divně. A chybělo jim jen tak málo k tomu, aby se staly mými nejnošenějšími džínami.
A jak jste na tom vy s pozorováním?  Máte nějaké postřehy ze svého šatníku?






4 comments:

  1. Já poslední dobou zkoumám svůj šatník možná až moc a zjišťuju, že mám svoje oblíbené kousky, které nosím pravidelně a pak mám kousky, které mi něčím nesedí a i když můžu, tak si je prostě nevezmu. Dřív jsem nikdy nebyla dost silná, abych všechny tyhle kousky ze své skříně vyházela pryč, ale k mé radosti zjišťuju, že mi to dělá čím dál tím menší problém a drtivá většina věcí šla pryč z mého šatníku. Je to neskutečná úleva :)

    Another Dominika

    ReplyDelete
    Replies
    1. Přesně tak, není nad to se osvobodit od okovů, kdy mě k sobě váže materiální věc.

      Delete
  2. k prijatiu gratulujem, je to super ;) Praha bude určite skvelá, aj keď ako novopečená vysokoškoláčka sa aj ja obávam o finančnú stránku veci... :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji :) Doufám, že brzo na finance nějak vyzrajeme a zjistíme, co je opravdu nutné k životu :D!

      Delete

Děkuji vám za vaše komentáře!
Thanks for your comments!

Popular Posts